Parametry

Vína z Moravy

Vína z Moravy se u nás těší velké oblibě. Vychutnejte si kvalitní vína z malých rodinných vinařství.

 Počet produktů: 307

Podkategorie

  • Brázdová

    Historie výroby vína rodinného vinařství Pavla Brázdová, žijící v podhůří Bílých Karpat, sahá až do období první republiky, kdy otec našeho otce opatroval svých 400 hlav Sylvánského zeleného, Ryzlinku vlašského a Frankovky, vyvázaných „na kolík“ ošetřovaných skalicí modrou. 

    Od té doby již v Moravě uplynulo hodně vody, avšak láska k vínu a k přírodě přetrvává dál a tak se pro nás stala poselstvím. Vysadili jsme vinice a začali obdělávat 3,5ha se 16000 sazenicemi révy vinné. Po dlouhých letech, kdy vinaření bylo spíše koníčkem, se v roce 2005 dobudovalo malé rodinné vinařství a dál již pokračuje jako firma, která se neustále rozvíjí... I když nás to živí, vždy to zůstane jako velký koníček. Bez lásky k vínu, není možné se této těžké práci věnovat.

  • Čačík

    Malé kobylské přírodní vinařství, které vám nabízí mimořádnou kolekci autentických vín. Tato vína se vyvíjejí tak, jak sama nejlépe dovedou, bez zvláštních zásahů člověka. Hroznovou šťávu tady neuvolňují enzymy, k odkalování se nepoužívá bentonit a mošty se nefiltrují. Hroznová šťáva nebo rmut kvasí sám, spontánně za pomoci autochtonních (svých původních) kvasinek, které si přinesly z vinice. Po dokvašení leží vína několik měsíců na kvasničních kalech a většina z nich sama odbourá kyselinu jablečnou. Na vína se nespěchá, dává se jim čas ukázat, co v nich je. Vína jsou připravena na dlouhé ležení v lahvích. Síra se přidává v malých dávkách až před lahvováním. Všechna vína jsou připravována jako suchá z hroznů jejichž cukernatost se většinou pohybuje na úrovni pozdního sběru, vína nejsou zatřiďována a proto jsou deklarována jako zemská.

  • Čotek

    Malého rodinné vinařství rodiny Čotkovy, z malebné vesničky Kobylí, nalézající se uprostřed vinařské lokality Modré hory. Naše vinařství s dlouholetou historií vám nabízí tradiční vína z nejjižnějšího cípu Moravy , prohřátá sluncem a naplněna láskou vinaře.

  • Fasora

    V současnosti rodina vlastní v trati Podvinohradí přibližně jeden hektar vinic, ve kterých je soustředěno široké pektrum 55 odrůd révy vinné v mnoha klonech se 70% zastoupením bílých a 30% zastoupením modrých odrůd. Mnoho z nich jsou novošlechtěnci anebo raritní, málo pěstované odrůdy. Vinařství se zaměřuje na pečlivé ruční obdělávání, na kterém se podílejí všichni členové rodiny. Doposud ve vinicích nebyly aplikovány žádné herbicidy.

  • Fila

    Vinařství Fila je mladý rodinný podnik zaměřený na pěstování révy vinné a výrobu vína se zaměřením na odrůdu Rulandské šedé. Naším cílem je nabídnout Vám lahodná moravská vína, ke kterým se budete rádi vracet. Tohoto chceme dosáhnout starostlivou péčí o vinice a citlivým dohledem nad vznikem vína ve sklepě.

  • Foukal

    Jsme malé rodinné vinařství z jižní Moravy, které ve vinařské tradici pokračuje již pátou generací. Přijeďte ochutnat vína z našich vinic.

  • Hradil

    Od roku 2002 se naše rodinné vinařství HRADIL začíná specializovat na výrobu přívlastkových a speciálních vín. Nejlepším předpokladem pro výrobu vín s nezaměnitelným aroma a chutí jsou jedinečné půdní a klimatické podmínky, nízké zatížení révových keřů, kvalitně prováděné zelené práce a v neposlední řadě probírka hroznů. Zpracování takto sklizených hroznů probíhá v novém moderně vybaveném technologickém provozu.

  • Kachyňa

    Jsme rodinné vinařství, které se zaměřuje na produkci jakostních a přívlastkových vín z 15 odrůd (od suchých až po sladká). Obhospodařuje 4 ha vinic, ostatní hrozny vykupujeme od smluvních dodavatelů z Velkých Bílovic. Hrozny jsou zpracovávány moderním mlýnko-odstopkovačem a následně lisovány pneumatickým lisem. Bílá vína vznikají moderní cestou řízeného kvašení. Červená vína zrají v dubových a akátových sudech a některé vybrané šarže i v sudech typu  Barrique. Při výrobě vína jsou používány moderní technologie a postupy ale vždycky se musíme držet pravidla že „Kvalita začíná ve vinici“.

  • Klobása

    Malé exkluzivní vinařství Ing. Vlastislava Klobásy vzniklo kolem roku 2000 postupným přerodem z koníčka do podnikatelské činnosti. Základem prestiže je dvouhektarová vinice v nikolčické trati Neuperk. Pozemek v nadmořské výšce přibližně 350 metrů nad mořem s jihozápadní orientací, sprašovou půdou a vysokým obsahem vápníku má unikátní mikroklima. Z kotle od hustopečských rybníků proudí teplý vzduch přes vinohrad a vyhřívá hrozny na révových keřích do kvalit vysokých přívlastků.

  • Mokruša

    Rodinné vinařství, z velké vinařské obce Mutěnice. Vinařství leží přímo v srdci mutěnských vinných sklepů zvaných „Búdy„.

    Zaměřujeme se na výrobu menších partií vín, která připravujeme z hroznů převážně vlastní produkce šetrným způsobem. Víme, že jen tak můzě vzniknout dobré víno. Většina bílých vín zraje v nerezových nádobách, červená vína a vybrané šarže bílých vín jsou vinifikovány v dubových sudech po dobu 6 až 12 měsíců. Protože jsme malé vinařství, dokážeme věnovat maximální pozornost každému hroznu a každé láhvi vína. To je naše obrovská výhoda.

  • Nečas

    Rodinné vinařství Tomáše Nečase hospodaří na 5,5 ha vlastních vinohradů v tratích Kozí horky, Trkmansko a Kopce. Vinařská tradice má v této rodině sílu na jižní Moravě až výjimečnou - vždyť Oldřich (Víno Rakvice) a Miloš (VINSELEKT) Michlovští jsou bratranci. Vinařství Nečas ročně vyrábí kolem 12 000 lahví vína. Nabízí i méně tradiční zajímavé odrůdy Malverina, Hibernal, Dornfelder nebo Merlot.

  • Plaček

    Rodinná tradice, težká práce a láska k vínu, to všechno najdete v každé láhvi Vinařství Jan Plaček. Už od roku 2001 se denně staráme o každý hrozen a sklízíme to nejlepší z našich vinic. Kořeny naší práce sahají do roku 2001, tak se pojďte podívat, jak to celé začalo.

  • Polívka

    Polivka Winery je mladé perspektivní vinařství, které využívá moderní technologie a klade velký důraz na nové poznatky v oblasti enologie, ale také nezapomíná na zkušenosti a znalosti našich předků.

  • Popela

    Vinařství se zaměřuje především na výrobu ročníkových odrůdových, jakostních, přívlastkových a speciálních vín typických pro tuto vinařskou oblast. K jejich výrobě je užívána  metoda řízeného kvašení.

  • Prokeš
    Velkopavlovická podoblast. Oblast je právem považována za pokladnici červených vín České republiky, s dlouhou historií, která spolu s tradičními postupy, nezaměnitelným terroir a lidovou slovesností dotváří charakter místních vín k dokonalosti. Nikoho nepřekvapí, že počátky vinohradnictví díky ideální poloze a příznivým podmínkám sahají do dob Velkomoravské říše, avšak první písemná zmínka pochází teprve z roku 1252. Následoval rozvoj pod patronátem knížat, králů a církevních hodnostářů. Vinice zde byly po roce 1379 zakládány pod nejstarším horenským právem na našem území.
  • Suchyňa

    Zabýváme se výrobou kvalitních lahvových a sudových vín. V současnosti obhospodařujeme 6 ha vinic v tratích Kozí horky, Krefty a Trkmansko, nacházejících se v katastru obce Rakvice. Při pěstování se řídíme režimem integrované produkce, který je šetrný k přírodě.

  • Suský

    Marek Suský pochází ze staré vinařské rodiny. Jeho dědečkem byl pan František Štambachr poslanec Ústavodárného národního shromáždění a rodák z Velkých Pavlovic, významný propagátor moderního vinohradnictví a vinařství a autor návrhu zákona pro studium zahradního inženýrství a zřízení zahradnické fakulty v Lednici na Moravě.

  • Šalša

    Vinařstvi Václav Šalša navazuje na dlouholeté rodinné vinařské tradice, jejíž první dochované zmínky sahají do roku 1796. Při výrobě vína dbáme na šetrné zpracování hroznů s použitím nejmodernějších technologií a postupů, aby byla zachována svěžest jednotlivých vín a odrůdová charakteristika pro vinařskou oblast Slovácko.

  • Šamšula

    Vinařství, které celou svou produkci lahvuje, se specializuje na výrobu limitovaných partií přívlastkových, převážně bílých, vín exkluzivní kvality pocházejících z redukovaných sklizní hroznů většinou z vlastních vinic. Hlavní důraz je kladen na přípravu suchých vín, jež vynikají jemností a čistotou chutě. Vychutnejte si vzácný okamžik souznění s vinařem, vinicí a vinařskou tradicí Čejkovic.

  • Uherek

    Vinařství se zabývá především výrobou kvalitních přívlastkových vín a vín pro speciální příležitosti. Snaží se produkovat moderní aromatická vína se svěží kyselinkou, ale stejně tak i vína vyrobená klasickými metodami jako jsou "Sur lie" apod.

  • Vašíček

    Jsme malé rodinné vinařství, které obhospořaduje 4 ha vlastních vinic. Vyrábíme vysoce kvalitní přírodní přívlastková vína, ve kterých  klademe hlavní důraz na osobitost a jedinečnost našich vín.

  • Zemánek

    Rodinné vinařství založil v dubnu roku 1991 František Zemánek. Vsadil na své zkušenosti, které měl ze čtyřiadvacetiletého působení v plodných vinicích družstva  Velké Bílovice a začal se své profesi věnovat soukromě.

    Cílem bylo vybudovat  moderní  rodinné vinařství. Na vrácených pěti  hektarech  vinic a sedmi hektarech  orné půdy začala rodina  hospodařit. Po maturitě na vinařské  škole ve Valticích v roce 1994 se zapojil do práce na rodinném vinařství i  syn David.  Od roku 2009 hospodaří  na vinařství  jeho bratr  Martin Zemánek.

  • Žídek

    Vinařství Žídek se nachází v obci Popice. Tady si réva vinná našla již v dávné době přirozenou domovinu. Ty zvlněné svahy obrácené k jihu zahřívané slunečními paprsky se přímo předurčují pro výsadby vinic. Réva zde čerpá extraktivní látky naplňující víno nezaměnitelnými vlastnostmi opojného nápoje. Z těchto svahů jsou Vaše zraky upřené na Pálavskou krajinu, Novomlýnské nádrže, pozůstatky lužních lesů, Pouzdřanskou step, krásnou kapličku a Boží muka.Vinařství Žídek chce produkovat vína vysokých kvalit. Nejdůležitější podmínkou pro jejich výrobu jsou dobře vyzrálé a zdravé hrozny, ze kterých vzniká kvalitní surovina na výrobu přívlastkových vín klasifikovaných převážně jako pozdní sběr, výběr z hroznů a bobulový výběr. Vysokou vyzrálostí hroznů vína obsahují příjemný zbytek přírodního cukru. Jsou to vína, které Vám budou chutnat a mít u Vás úspěch.

na stránku
Zobrazeno 1 – 9 z 307 položek
Zobrazeno 1 – 9 z 307 položek