Čačík

Malé kobylské přírodní vinařství, které vám nabízí mimořádnou kolekci autentických vín. Tato vína se vyvíjejí tak, jak sama nejlépe dovedou, bez zvláštních zásahů člověka. Hroznovou šťávu tady neuvolňují enzymy, k odkalování se nepoužívá bentonit a mošty se nefiltrují. Hroznová šťáva nebo rmut kvasí sám, spontánně za pomoci autochtonních (svých ...

Malé kobylské přírodní vinařství, které vám nabízí mimořádnou kolekci autentických vín. Tato vína se vyvíjejí tak, jak sama nejlépe dovedou, bez zvláštních zásahů člověka. Hroznovou šťávu tady neuvolňují enzymy, k odkalování se nepoužívá bentonit a mošty se nefiltrují. Hroznová šťáva nebo rmut kvasí sám, spontánně za pomoci autochtonních (svých původních) kvasinek, které si přinesly z vinice. Po dokvašení leží vína několik měsíců na kvasničních kalech a většina z nich sama odbourá kyselinu jablečnou. Na vína se nespěchá, dává se jim čas ukázat, co v nich je. Vína jsou připravena na dlouhé ležení v lahvích. Síra se přidává v malých dávkách až před lahvováním. Všechna vína jsou připravována jako suchá z hroznů jejichž cukernatost se většinou pohybuje na úrovni pozdního sběru, vína nejsou zatřiďována a proto jsou deklarována jako zemská.

Zobrazit

 Počet produktů: 18

na stránku
Zobrazeno 1 – 9 z 18 položek
Zobrazeno 1 – 9 z 18 položek