Parametry

Objem
Extra oblasti
Vína z obvyklých destinací vám nabídne každý. Díky nám však objevíte jedinečnou chuť a vůni exkluzivních vín, která jste možná ještě neokusili. Podívejte se a vyberte si mezi kvalitními víny z výjimečných vinařských oblastí. Je to opravdový zážitek!

 Počet produktů: 369

Podkategorie

  • Arménie

    Arménie - země prastarých kultur. Je to také země nesmírných přírodních krás, dravých řek a rozeklaných pohoří, náhorních planin a nížin porostlých bujnou vegetací. Země pod horou Ararat, kde podle biblické zprávy přistála po opadnutí vod potopy Noemova archa. A právě zde Noe vysadil první vinice na světě - zde je tedy kolébka vinařství. Arménská vína byla vždy uznávána pro svou kvalitu. Ve starověku byla z Arménie tato kvalitní vína ve velkém vyvážena do Řecka. A právě i vína z vinařství Ijevan wine factory, která máme v naší nabídce jsou stejně podivuhodná jako tato země. Vinice se nachází v severovýchodní části Arménie. Tyto ekologické vinice mají výborné klimatické podmínky pro pěstování mnoha odrůd vinné révy. Vína z místních odrůd jsou zvláštní, jedinečná a intenzivní s ohromným nábojem a bohatostí. Často mají velký stárnoucí potenciál. Zejména díky původním odrůdám vinné révy (Kangun, Mschali, Voskehat atd.) s vysokým obsahem přírodního cukru, specifickým klimatickým podmínkám, půdě bohaté na minerální látky a tisíciletým zkušenostem s vinařstvím založeném na tradičních technologiích a postupech jsou arménská vína unikátní a dosahují vynikající světové kvality.

  • Bolívie

    Bolívie je tak trochu zapomenutý svět nádherných přírodních scenérií sahající od amazonského pralesa až po věčně zasněžené vrcholky And čnějící do výše kolem 7000 metrů nad mořem. Na jihu země se nalézá unikátní, nejvýše položená vinařská oblast na světě. Vinice se zde rozkládají v horských údolích And v nadmořské výšce mezi 2000 a 3500 metry. Přes den je vinná réva vystavena paprskům tropického slunce, přes noc je ale extrémně ochlazena studenými horskými větry. Kvůli velmi vysoké nadmořské výšce zde vinná réva neustále bojuje o holou existenci. Výnosy jsou vinou těchto nehostinných podmínek velmi nízké, takže se jedná o velice vzácná vína s chutí, jakou nemají žádná jiná na světě. Vysoká nadmořská výška a extrémní podmínky působí, že vína mají mimořádně bohatou chuť a aroma. V naší nabídce jsou prvotřídní vína světové úrovně z vinařství Campos de Solana. Toto vinařství používá špičkové francouzské technologie a je jedno z nejmodernějších v Jižní Americe. Dle odborníků mají vysokohorská vína z Campos de Solana velkou budoucnost, o čemž svědčí i množství ocenění získaných na mezinárodních soutěžích.

  • Bosna a Hercegovina a...

    Bosna a Hercegovina má rozvinuté vinařství. Mezi nejznámější odrůdy vína patří Blatina a Žilavka (známá také jako Mostarska, Mostarska Žilavka, Žilava Hercegovacka, Žilavka Bijela, and Žilavka Mostarska). Z těchto hroznů jsou produkovány vína Vranac, Blatina a další.

  • Brazílie

    Brazílie je rozhodně velice zajímavou zemí pro pravé vinařské dobrodružství. Největší produkci vína nalezneme na jihu v oblasti Grande do Sul a to jak bílých, tak červených. Bílé odrůdy tu můžeme najít v zastoupení Sauvignon Blanc, Trebiano, Chenin Blanc, Proseco, Pinot Grigio, Malvasia Bianca, Riesling Italico, Gewurztraminer, Moscato a Chardonnay, modré pak Tinta Roriz, Alfrocheiro, Touriga National, Carmenere, Malbec, Barbera, Sangiovese, Marcelan, Arinarnoa, Ancelota, Teroldego, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Gamay, Tannat, Cabernet Sauvignon, Shiraz. Brazilští vinaři podstupují nyní velké reformy a jsou jim poskytovány nemalé investice. Působí zde francouzští specialisté; sommelieři a enologové, čímž brazilská vína také získávají na kvalitě. Technologicky je Brazílie špičkově vybavena Brazilská vinařství i přes krátkou tradici získala již mnoho světových ocenění ve Francii, Argentině, Německu, USA, Itálii, Číně a i v dalších zemích.

  • Bulharsko

    Japonští vědci prokázali, že bulharská červená vína v konkurenci vín z Francie, Itálie, Kalifornie, Chile, Argentiny či Austrálie jsou těmi, která obsahují absolutně nejvyšší koncentraci antioxidantů. Díky těmto látkám jsou přitom červená vína považována za lék proti rakovině a řadě civilizačních chorob. Červená vína z Bulharska mají trojnásobnou koncentraci antioxidantů oproti celosvětovému průměru.

    Proč jsou bulharská vína tak bohatá na antioxidanty ? 

    Podle tamních enologů za to mohou unikátní klimatické podmínky, tisíciletá tradice výroby červeného vína a speciální metoda výroby tohoto nápoje.

  • Ekvádor

    Ano, vína z Ekvádoru! Něco, co odporuje zdravému rozumu. Vinařství Dos hemisferios, jehož vína si vám dovolujeme nabídnout, se totiž nachází vpodstatě na rovníku (proto název Dos hemisferios neboli dvě polokoule)a navíc v nulové nadmořské výšce na pobřeží Tichého oceánu. Tento velmi odvážný projekt založit zde vinařství se začal uskutečňovat v roce 2004. Odborníci jednohlasně tvrdili, že vyrábět zde kvalitní vína je čiré bláznovství. Ale podařilo se. První víno bylo vyrobeno v roce 2006 a dostalo jméno Paradoja neboli paradox, jako něco, co je v rozporu se zdravým rozumem. Od té doby se zde vyrábí již pět značek nečekaně kvalitních vín. Tato vína za pouhé dva roky obdržela devět hlavních mezinárodních ocenění. A tak vinařství Dos hemisferios přepsalo historii. Ekvádor se zařadil k vinařským zemím, kde se vyrábí špičkové víno s osobitým charakterem. Vinařství Dos hemisferios se nachází v provincii Guayas. Pěstuje se zde Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot a Chardonnay.

  • Gruzie

    Archeologické výzkumy dokazují, že vinařství má v této malé jihokavkazské republice na pobřeží černého moře několikatisíciletou tradici a lze říci, že je rodištěm vína. Největšího rozkvětu dosáhlo vinařství v 19. století. Dnes je v Gruzii kolem 150 000 ha vinohradů. Gruzie má velmi dobré subtropické klimatické podmínky, dostatek srážek a Kavkaz vinice chrání před studenými severními větry. V Gruzii je pět vinařských regionů: Kakheti, Kartli, Imereti, Racha-Lechkumi, Guria-Adjara-Samagrelo-Abkhazia. Pěstuje se tam celkem 500 (!) odrůd révy - typicky domácích (Saperavi, Mujuretuli, Alexandreuli, Odjaleshi, Rkaciteli), ale i mezinárodně známých (Cabernet Sauvignon, Pinot noir, Chardonnay). Všude v Gruzii se setkáme s vinaři, kteří pracují ještě původními, doslova antickými metodami (např. zahrabávání sudů pod zem v průběhu kvašení). Na základech tradičního vinařství však vyrůstají za zájmu zahraničních investorů moderní vinařské podniky.

  • Chorvatsko

    Připomeňte si atmosféru zapadajícího slunce nad Jadranem podtrženou teplým vánkem, jež dává možnost odpoutat se od starostí všedních dnů a oddat se snění se sklenkou v ruce… Chorvatsko – tak blízká, a přesto podivuhodná země plná přírodních krás, průzračného moře a tajemných stop římské historie na každém kroku. Mimořádná zem, na kterou nemůžeme zapomenout pro její charakteristické kouzlo, a tak se sem znovu a znovu vracíme. Podobně kouzelná jsou i chorvatská vína. Kdo na dovolené v Chorvatsku skvělá místní vína neochutnal? Nabízíme vám dvojnásobně výtečná vína jako vzpomínku na krásné zážitky v této zemi. Vína vinařství Bibich nejenže patří k naprosté chorvatské špičce, ale také jsou většinou vyrobena z výjimečných, vzácných odrůd vinné révy, které se vyskytují pouze v Dalmácii v Chorvatsku.

  • Izrael

    Vinařství na území Izraele bylo velmi rozvinuté už v biblických dobách. Území leželo na hlavní vinné obchodní cestě mezi Mezopotámií a Egyptem. To přineslo zemi vinařské znalosti i značný vliv. Za vlády Římanů se izraelská vína vyvážela do Říma a byla velmi vyhlášená. V sedmém století znamenalo zkázu izraelského vinařství dobytí muslimy. Byly tak zničeny historické vinice s endemickými, dnes už zcela ztracenými, odrůdami. Obroda izraelského vinařství začala na konci devatenáctého století, kdy sem Edmond de Rothschild, majitel panství Château Lafite-Rothschild v Bordeaux, začal dovážet francouzské odrůdy a s nimi i vinařské know-how. Izrael má výrazně středomořské podnebí. Jsou zde dvě výrazná roční období - horká, suchá léta a studené, deštivé zimy. Některé výše položené vinice v Golanských výšinách dokonce v zimě zapadají sněhem. To vytváří velmi dobrý základ pro vynikající vína.

  • Kypr

    Dějiny vinařství na Kypru jsou staré jako mýty této oblasti. Jeho kvalitu chválí Homér a Euripides. Kyperské víno pili faraóni a opěvoval ve svých verších král Šalomoun. "Sladkost tvé lásky je rovna kyperskému vínu", šeptal 36 let před n.l. římský vojevůdce Marcus Antonius své Kleopatře a přenechal jí ostrov jako svatební dar. Ostrov Kypr bývá považován za evropskou kolébku vína i proto, že v záznamech o víně, starších 4000 let, se objevuje kyperská Nama. Ve středověku proslula pod novým názvem jako víno templářských rytířů Commandaria. Do Čech poprvé přinesl toto víno kyperský král Petr I. jako host na dvoře Karla IV. Moderní historie Commandarie se počíná psát po roce 1191 n.l. kdy se anglický král Richard Lví srdce na své křížové výpravě do Jeruzaléma rozhodl nejdříve dobýt Kypr. Při té příležitosti se na Kypru nejen oženil, ale poznal i lahodnou chuť kyperského vína. Unesen jeho chutí nazval ho: „vínem králů a králem vín“. Kypr lze označit jako kolébku vína a to z několika důvodů: nepřerušená tradice vinařství stará více než 4-tisíce let, dochování původních odrůd vinné révy dokonce v jejich pravokořenné podobě (neroubovaná réva), kyperské víno Commandaria (v antice nazývaná Nama) je nejstarším známým vínem světa. Setkání s kyperským vínem může být proto obohacující nejenom chuťově, ale i kulturně a historicky.

  • Libanon

    Libanon je považován za jednu z kolébek vinařství. Víno zde pěstovali již Féničané, po nich Řekové a Římané. V moderní době je zde velmi zřetelně patrný francouzský vliv.

  • Lichtenštejnsko

    Lichtenštejnské knížectví je maličká, ale krásná země v samém srdci Alp. Jsou zde ideální podmínky pro pěstování vinné révy. Sluncem zalité alpské stráně, dramaticky se měnící počasí a velký rozdíl mezi denní a noční teplotou – to vše vytváří jedinečný základ pro rozmanitost a bohatost zdejších vín, která jsou velmi ceněna pro svou vysokou kvalitu. Přinášíme vám vína z malého rodinného vinařství Weingut Castellum, kde víno opravdu s láskou hýčkají. A to je samozřejmě znát.

  • Lucembursko

    Pěstování vinné révy na území Lucemburska má dlouhou tradici. Trvá již přes dva tisíce let. Vína jsou zde pěstována v údolí řeky Moselle. Toto území nabízí mírné klima a ideální období slunečního svitu. Navíc podloží z vápence a jílu dodává výraznou, jemnou a ovocnou chuť. Tyto optimální podmínky se projevují při výrobě skutečně mimořádně kvalitních bílých vín. Rozhodně stojí za to Lucemburská vína ochutnat, patří k naprosté světové špičce mezi bílými víny.

  • Makedonie

    Makedonská vína mají velmi dlouhou tradici. Území dnešní Makedonie si všimli již staří Římané a položili tak základy makedonského vinařství. 
    Kvůli křížením dvou podnebí, středomořského z jihu a kontinentálního ze severu, je tato oblast jednou z nejvýhodnějších pro pěstování vinné révy a výrobě vína na celém Balkánském poloostrově.

    Mezi nejznámější odrůdy vinné révy je odrůda Vranec, který činí skoro polovinu celkových vinných sadů červených hroznů. Ale také se pro tento kraj hodí i mezinárodní odrůdy hroznů jako jsou Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot noir, Chardonnay, Shiraz, Sauvignon blanc, Muškát, Tramín i mnoho jiných.

  • Mexiko

    První vinohrady založili španělští conquistadoři již v roce 1521, okamžitě po dobytí říše Aztéků. Počátkem 17. století se země stala soběstačná v produkci vína. Nyní se réva pěstuje v osmi vinařských regionech, největší je region Baja California, který, jak sám název naznačuje, hraničí na severu země s USA – Kalifornií. V Baja California roste réva vinná v údolí a v pouštních zónách, kde je potřeba závlah v nadmořské výšce 100 – 300 m. Půdy jsou vulkanického původu smíchané s pískem, štěrkem a vápencem. Blízký oceán zmírňuje vysoké letní teploty. Mezi nejrozšířenější odrůdy patří Barbera, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Colombárd, Merlot, Malbec, Sauvignon blanc. Díky zahraničním investicím do technologie a zařízení začíná být mexické víno plně konkurenceschopné s nejlepšími víny světa. Vína z L.A.Cetto, která vám nabízíme vznikají v Baja California, asi 80 km na jih od americké hranice, v Guadeloupe Valley. Produkuje pestrou paletu různých typů od velmi slušných vín, vyhrazených pro místní spotřebu, po znamenitý Cabernet Sauvignon, Nebbiolo, Zinfandel a Petite Syrah, určené především pro export. Mexická vína oplývají smyslností. Úspěch mexického vína tkví v jemné kyselince a plné, zakulacené a laskavé chuti. V porovnání s kvalitou, kterou nabízejí, jsou opravdu dost levná.

  • Nový Zéland

    Nový Zéland je velmi mladou vinařskou zemí, přesto je mezi nimi perlou, která se stále více stává vinařskou velmocí. První odrůdy vinné révy byly vysazeny až kolem roku 1960. Vinařství se zde začalo rozvíjet v sedmdesátých letech a od devadesátých let dvacátého století patří novozélandský trh mezi nejrychleji se rozvíjející na světě. Prostředí je zde chladnější než např. ve Francii, ale tyto podmínky vyrovnává blízkost Tichého oceánu. Sluneční záření přes den dovede být velmi silné. Specifický charakter tak novozélandským vínům dává zejména kombinace chladnějšího prostředí, specifické podloží a přirozené dlouhé zrání hroznů. Výsledkem jsou překrásná rozmanitá vína plná úžasných překvapení stejně jako je Nový Zéland. Nabízíme vám, kromě ještě dalších skvělých vín z Nového Zélandu, vína jednoho z nejlepších zdejších vinařství Wither Hills,ale také vám nabízíme vysoce kvalitní vína z malého rodinného vinařství Michele Richardson. Vinařka Michelle Richardson je několikanásobnou vinařkou roku a před založením vlastního vinařství působila několik let jako hlavní vinařka u největšího novozélandského vinařství Villa Maria.

  • Peru

    Peru je nezapomenutelné místo s tajemnými stopami starobylé říše Inků a překrásnou přírodou. Stejně nezapomenutelné je i místní víno. Peruánské vinařství má dlouhou historii. Právě zde vysázeli španělští kolonizátoři první vinice určené pro výrobu vína. Vinice se rozkládají v údolích And na naplavených půdách, které se zde ocitly v dávných dobách během ničivých katastrof. To způsobilo, že kamenité a písčité podloží v údolích je velmi podobné tomu, jež se nachází v oblastech nejlepších vinic ve Francii. Tyto okolnosti velkou měrou přispívají k tomu, že zdejší vína mají překvapivou kvalitu. Profesor Max Rives, emeritní ředitel Francouzského ústavu pro výzkum zemědělství, říká o vinicích v údolí Ica (vinařství Tacama): „Tato oblast je díky výjimečným podmínkám velmi vhodná pro výrobu vína. Je to především díky povaze zdejšího klimatu a půdy. To umožňuje vyrábět charakteristická vína nezaměnitelného typu, kvalitou srovnatelná s víny ze zemí produkujících nejlepší víno na světě.“ Abyste mohli tuto kvalitu okusit, nabízíme vám vína z nejlepšího peruánského vinařství Tacama. Je to zároveň nejstarší vinařství v celé Jižní Americe. První vinice zde byly vysázeny už v roce 1540, takže vinařství Tacama je pravou kolébkou jihoamerického vína. Naši nabídku doplňují ještě vína ze dvou dalších významných vinařství – Santiago Queirolo a Tabernero.

  • Republica San Marino

    Republika San Marino je okouzlující země s dlouhou historií. A dlouhou historii má i výroba vína v San Marinu. Počátky pěstování vinné révy v San Marinu lze vystopovat až do roku 400 n. l. V tomto období se na hoře Titano rozkládala malá obec, jejíž obyvatelé se věnovali převážně zemědělství a pastevectví. První záznamy, které svědčí o významném podílu pěstování vinné révy, jsou z roku 1253. V roce 1775 tvořila rozloha vinic v republice San Marino 600 hektarů. Vyrobená vína byla velmi ceněna a ve velkém se dovážela do Benátek, odkud se dostávala do celého tehdejšího světa. Významná ocenění na mezinárodních soutěžích sanmarinská vína získala již v letech 1878–1889 a 1890, kdy byli někteří výrobci na výstavách v Paříži odměněni stříbrnými a bronzovými medailemi. Stejně výjimečná vína se v San Marinu vyrábí i dnes. Connsorzio Vini Tipici, jehož produkty vám nabízíme, vyrábí podle starých, tradičních postupů. Vznikají tak velmi originální vína, která se opravdu liší od jiných.

  • Rumunsko

    Rumunsko má pro pěstování vinné révy ideální podmínky. Už v dobách Řeků a Římanů mělo vinařství v oblastech Rumunska velkou tradici, která přetrvává dodnes. Rumunsko patří mezi největší producenty vína. V Evropě obsadilo čtvrté místo. Mnohá vína z Rumunska mají ve světě jméno, zejména díky svojí kvalité, úžasné chuti a nízké ceně vzhledem k jejich vysoké kvalitě.

  • Slovinsko

    Slovinsko leží na jižních svazích Alp, ale zároveň se dotýká Středomoří, nabízí tedy podmínky, které přinášejí to nejlepší z obou těchto světů. Slovinsko bylo vždy křižovatkou mezi severem a jihem, východem a západem a to přineslo vinařské znalosti ze všech významných vinařských národů. Pěstování vinné révy a výroba vína byly na území Slovinska nedílnou součástí života již za doby Keltů, a později za doby Říma se toto umění velmi rozšířilo. Slovinská vína jsou u nás již poměrně známá a uznávaná. Zdejší vinařství má ale i jiný rozměr, jenž stále ještě čeká na objevení. Slovinské vinařství je totiž unikátní tím, že nabízí mnoho prastarých odrůd vinné révy, které se nikde jinde nevyskytují. A především ty vám chceme nabídnout. Jsou to opravdové rarity. Objevte je s námi prostřednictvím rodinného vinařství Vino Stegovec, jehož cílem je zachránit tyto raritní odrůdy před vymizením a vínům z nich dát světový rozměr.

  • Uruguay

    Uruguay je čtvrtým největším producentem vína v Jižní Americe. Historie vinařství v Uruguayi je stejně stará jako země sama. První sazenice byly přivezeny v první polovině 18. století a vinice mají tak za sebou již 250 letou tradici. Moderní uruguayské vinařství se datuje od r. 1870, kdy Bask Don Pascual Harriague přivezl do země Tannat a kdy do Uruguaye začali přicházet imigranti z Baskicka a Itálie. K největším změnám ve vinařství dochází v posledních 20 letech, kdy se výsadba více zaměřuje na francouzské odrůdy. Hrozny se zpracovávají moderní technologií a výsledná vína jsou tak plně srovnatelná s ostatními víny světové produkce.

na stránku
Zobrazeno 1 – 9 z 369 položek
  • Rychlý náhled
    155,00 Kč Skladem

    Víno je vyrobeno z hroznů odrůdy plavac malý na poloostrově Pelješac v Chorvatsku. Má fialově, tmavě rubínovou, červenou barvu s namodralými odlesky. Má vyvážené, odrůdové, ovocné aroma a aroma bylin a koření Mediteránu. Chuť je plná, lehká a svěží. Podává se vychlazené na 17 °C - 18°C k červenému masu, zvěřině, masu na grilu, rybám a zrajícím sýrům.

    155,00 Kč
    Skladem
  • Rychlý náhled
    380,00 Kč Skladem

    Přírodní polosladké červené víno KINDZMARAULI je vyrobeno z nejkvalitnějších hroznů odrůdy Saperavi pěstovaných v oblasti Kindzmarauli - Kvareli nacházející se ve vinařském regionu Kachetie v Gruzii. Víno je charakteristické svojí temně červenou barvou, sametovou chutí,specifickým buketem a aroma.

    380,00 Kč
    Skladem
  • Rychlý náhled
    507,00 Kč Skladem

    Burgunda s notami vyzrálých malin, černých třešní, květin a koření. Lehčí, středně tělnaté víno a komplexní víno. Bude si rozumět s jeseterem, houbovým risottem, steakem z tuňáka i s beef bourguignon. Má potenciál dalšího zrání v láhvi.

    507,00 Kč
    Skladem
  • Rychlý náhled
    417,00 Kč Skladem

    Tento viognier zaujme ve vůni notami meruněk, zralých nektarinek a bylin. Díky tomu, že 20% moštu kvasilo v dubových nádobách a dalších šest měsíců víno v dubových sudech nazrávalo, nese s sebou ve vůni i v chuti také stopy vanilky a pražených oříšků. V chuti je víno hedvábné, máslové s dlouhým příjemným závěrem.

    417,00 Kč
    Skladem
  • Rychlý náhled
    145,00 Kč Skladem

    Toto šťavnaté a atraktivní Rosé pochází z úplně vyzrálých plodů. Po zářivé barvě přichází na řadu velice příjemná a vábivá vůně lesních plodů a jahod, která potěší Vaše chuťové buňky. Je to lahodné a lehké víno, které nabízí královskou chuť a šarm.

    145,00 Kč
    Skladem
  • Rychlý náhled
    325,00 Kč Skladem

    Bílé suché barrique.

    325,00 Kč
    Skladem
  • Rychlý náhled
    385,00 Kč Skladem

    Červené suché barrique.

    385,00 Kč
    Skladem
  • Rychlý náhled
    165,00 Kč Skladem

    Bílé suché.

    165,00 Kč
    Skladem
  • Rychlý náhled
    160,00 Kč Skladem

    Typický Sauvignon Blanc, s výraznou vůní, kde tóny bílých květů akátu a vinné révy jsou dobře spojené se silnou dávkou minerality. Citronová chut´, s vysokým obsahem kyselin, je vyvážená medovými stopami akátu a zimolezu. Dochut´dlouhá, s výraznou kyselostí je velmi čistá, osvěžující a uklidňující.

    160,00 Kč
    Skladem
Zobrazeno 1 – 9 z 369 položek