Sauvignon Blanc Fume CICLOS, MICHEL TORINO Zobrazit větší

Sauvignon Blanc Fume CICLOS, MICHEL TORINO

472

Nové víno

Sauvignon Blanc Fume CICLOS má jemnou vůni citrusů a banánu. Chuť je svěží, suchá se zřetelně ovocným koncem.

Více informací

359,00 Kč s DPH

Parametry vín

Barvabílé
OdrůdySauvignon Blanc

Více informací

SAUVIGNON BLANC FUME CICLOS, MICHEL TORINO

Teplota kvašení moštu byla regulována. Víno Sauvignon Blanc Fume CICLOS má jemnou vůni citrusů a banánu. Chuť je svěží, suchá se zřetelně ovocným koncem. Dochuť vína je velmi dlouhá, příjemná a pikantní.
Doporučuje se podávat při teplotě 12 – 14 °C.
Vhodná je kombinace se saláty, kuřecím a rybím masem.
Skladovací potenciál vína je 2 – 4 roky.

CICLOS, MICHEL TORINO

Řada Ciclos (v překladu Cyklus) představuje druhou nejvyšší jakostní řadu vinařství Michel Torino.
S cílem dosažení co nejvyšší kvality bylo přistupováno již při pěstování hroznů. Výnos byl řezem a regulací závlahy omezen na 3,5 tuny z hektaru. Bobule hroznů se pěstují co nejmenší, aby došlo k co nejvyšší koncentraci barviv a aromat vzhledem k obsahu šťávy. Hrozny byly sklízeny v době optimální zralosti ručně do 15 kg perforovaných bedniček.

VINAŘSTVÍ MICHEL TORINO – ARGENTINA

S plochou vinohradů blízkou 400 000 ha je Argentina 4. až 5. největší vinařskou zemí na světě. Tak jak v jiných jihoamerických vinařských zemích spadají počátky pěstování révy vinné do 16.  století a souvisí s příchodem španělských kolonizátorů do této oblasti.
K výsadbám moderních odrůd přistoupili tamní pěstitelé koncem 19. století. K podstatnému rozšíření ploch vinohradů došlo v 30. – 40. letech minulého století.

VINAŘSKÁ OBLAST SALTA, ÚDOLÍ CAFAYATE – MICHEL TORINO

Po MENDOZE je druhou nejvýznamnější vinařskou oblastí SALTA, která leží v severozápadním regionu SALTA. Zde se nachází při úpatí andského pohoří údolí Cafayate a právě v něm má od svého založení v roce 1892 vinohrady, v současné době 750 hektarů, a sklepy Bodega La Rosa, vinařský podnik MICHEL TORINO. Údolí leží ve výšce 1700 metrů nad mořem a má ideální podmínky pro pěstování révy vinné. Vinohrady jsou vysázeny na jižních svazích s dostatkem slunečního svitu. Půda je kamenitá a písčitá, dobře propustná, zásobovaná vláhou z horských potoků. Velké letní teplotní rozdíly mezi dnem a nocí zpomalují zrání a dávají možnost koncentrovat v hroznech maximum chuti, aromat a barviv.

Malé množství dešťových srážek, průměrně 200 mililitrů za rok, spolu s nízkou 15%ní vlhkostí umožňuje pěstování hroznů s minimalizací ochranných postřiků v některých ročnících jsou získávány pro vyrobená vína certifikáty o “organických” sklizních, tj. hrozny byly vypěstovány bez použití chemických postřiků a umělých hnojiv. Při vlastním zpracování hroznů jsou použity nejmodernější technologie, šetrné lisování, řízená teplota kvašení, zrání vín v barikových sudech, dozrávání vín v lahvích.