Quinta do Seival Castas Portuguesas Zobrazit větší

Quinta do Seival Castas Portuguesas

195

Nové víno

Chuťově vyrovnané víno se silným tělem, jemuž dominuje výrazná chuť rybízového vína, rozinek, fíků, přezrálých jahod s nádechem napečeného ovoce na stěnách hrnce při vaření domácí marmelády, s náznaky čokolády a sušených švestek. Velmi dobře se hodí k červeným masům jako je jehněčí kýta s bylinkami, pečeně z divočáka. Ideální teplota pro podávání tohoto vína je 16 – 18°C.

Více informací

543,00 Kč s DPH

Parametry vín

Cukernatostsuché
OdrůdyCuvée (směs více odrůd)
Obsah cuveécuvée z portugalských odrůd Touriga Nacional, Alfrocheiro, Tinta Roriz

Více informací

Vzhled (barva):  víno temné, karmínové barvy, odlesky v něm přecházejí od rubínově červené po purpurovou

Aroma (vůně): aroma typické pro portugalské odrůdy – ne náhodou se připomíná vůně portského vína: rozemleté vlašské ořechy, pomerančová kůra v čokoládě, pražené mandle, zelené smrčkové výhonky rozetřené mezi prsty, vzpomínka na první kouř, když se zapálí malý ohýnek v přírodě.

Chuť: Chuťově vyrovnané víno se silným tělem, jemuž dominuje výrazná chuť rybízového vína, rozinek, fíků, přezrálých jahod s nádechem napečeného ovoce na stěnách hrnce při vaření domácí marmelády, s náznaky čokolády a sušených švestek.

Velmi dobře se hodí k červeným masům jako je jehněčí kýta s bylinkami, pečeně z divočáka. Jeho lehká chuť dřeva skvěle doplní curry omáčky, konfit z kohouta nebo králíka se švestkami. Je výborným doplňkem k uzeninám a typickým portugalským jídlům, jako jsou zeleninová polévka s pikantní klobásou chorizo, pečené jehně. Také se hodí k vyzrálým tvrdým sýrům.  Ideální teplota pro podávání tohoto vína je 16 – 18°C, dekantace podpoří zvýraznění jeho buketu.

Původ: Brazílie –Campanha Gaúcha, obec Candiota, Rio Grande do Sul, v místě nazývané Estancia Fortaleza do Seival

Vinařství: Vinícola Miolo