Dingač 2009 Zobrazit větší

Dingač

292

Nové víno

Dingač je jedno z nejlepších a nejznámějších suchých chorvatských vín, tmavé, rubínově červené barvy, s velmi výrazným a rozkošným buketem protkaným jemným aroma odrůdy plavac malý. Doporučuje se podávat k rybě, masu na roštu, zvěřině a sýrům vychlazené na teplotu 17-18°C. Jako první chorvatské víno získalo mezinárodní ochrannou známku a to už v roce 1964 v Ženevě.

Více informací

554,00 Kč s DPH

Parametry vín

Obsah alkoholu15%
Alergenoxid siřičitý
Barvačervené
Cukernatostsuché
Druhtichá
OdrůdyPlavac malý

Více informací

Toto červené suché víno je králem dalmátského jihu, první chorvatské víno, které má mezinárodní ochrannou známku (Geneva 1964). Je vyrobeno z odrůdy hroznů plavac malý na poloostrově Pelješac  v Chorvatsku. Má tmavě  červenou barvu s inkoustovými  odlesky a velmi dobrou viskozitu. Vůně je čistá  s nádechem švestek, fíků a mandlí. Chuť je plnější s bohatou tříslovinou a ovocností, zušlechtěná uležením v dubových sudech. Podává se vychlazené na 17°C -18°C k červenému masu, zvěřině, masu na grilu, rybám a zrajícím sýrům.