Sauvignon Blanc Peter Yealands, YEALANDS ESTATE Zobrazit větší

Sauvignon Blanc Peter Yealands, YEALANDS ESTATE

427

Nové víno

Hrozny pro Sauvignon Blanc Peter Yealands byly z jednotlivých poloh sbírány odděleně a rovněž odděleně byly zpracovány. Voní po černém rybízu a květinách.

Více informací

361,00 Kč s DPH

Více informací

Odrůda Sauvignon Blanc je v 1000 ha Yealandských vinohradech v oblasti Marlborough pěstována na čtrnácti různých polohách.
Vinohrady jsou v optimálních klimatických podmínkách pro pěstování révy, vysoký slunečný svit, časté větry, chladné noci a nízké dešťové srážky. Proto réva produkuje malé bobule se silnou slupkou, která obsahuje intenzivní ovocné aroma.
Hrozny pro víno Sauvignon Blanc Peter Yealands byly z jednotlivých poloh sbírány odděleně a rovněž odděleně byly zpracovány. Kvašení probíhalo v nerezových tancích při nízkých teplotách čtyři týdny pro zachování optimálního odrůdového charakteru.
Před lahvováním byla provedena kupáž vín z jednotlivých poloh pro dosažení výrazné vůně černého rybízu, guavy a svěžích květinových tónů. Na patře úst víno působí plně a strukturovaně připomíná čerstvé květiny, angrešt a částečně kopřivy. Má dlouhý minerální konec.
Teplota podávání 10 – 12 °C.
Doporučená jídla jsou mořské a říční ryby, pokrmy z kuřecího masa, saláty a těstoviny.

VINAŘSTVÍ YEALANDS ESTATE - NOVÝ ZÉLAND

Když byly první keře révy vinné v roce 2002 sázeny v oblasti Seaview v údolí Awatere, mnoho lidí si myslelo, že prudké profily (kontury) úpatí kopců budou příliš náročné na pěstování révy vinné. Názor Yealands byl odlišný. Pod vlivem lásky k zemi Petr Yealands, majitel vinařství, uvažoval jinak.
Často pracující sám pozdě do noci Petr řídil úpravy země (terénu). Byly zarovnávány strže, terasovány kopce a vysazovány řady sazenic za použití GPS vytýčení. Drsná rozeklaná pastevecká zem byla změněna na udržitelnou vinařskou oblast.

Vinařství Yealands Estate je nyní největší privátní vinařství na Novém Zélandě a ukazuje inovativní ekologickou udržitelnost.
Hrozny a víno jsou pečlivě (opatrně) zpracovány od vinohradu do láhví s použitím nízkodopadových metod, aktuálních zelených technologií a některých velmi tvořivých myšlenek.
Vinařství Yealands Estate patří do malé skupinky firem z celého světa, která dosáhla (získala) na certifikát CarboNZero a první na Novém Zélandě měří a eliminuje skleníkové plyny.

Využívá dešťové vody, výroby energie z větrných a solárních elektráren – všechny aspekty projektu vinařství a operací jsou směrovány k využívání obnovitelných zdrojů.
Ve vinohradech jsou ekologické iniciativy rovněž výrazné. Můžeme tu najít více než 20 mokřin vytvořených (zbudovaných) pro ochranu a rozmnožování (přitáhnutí) místních druhů a rovněž mezi vinohrady stádo pasoucích se Baby-doll miniaturních ovcí. Jsou příliš malé, takže nedosáhnou na hrozny (ovce normální velikosti hrozny spásají). Tyto pintu velké živé „plečky“ obstarávají celoroční sekání plevelů, eliminaci škůdců včetně přírodního hnojení.