Pinot Gris Peter Yealands, YEALANDS ESTATE Zobrazit větší

Pinot Gris Peter Yealands, YEALANDS ESTATE

431

Nové víno

Víno Pinot Gris Peter Yealands je plné charakteru hrušek, peckového ovoce, ořechů a medu. V chuti je plné s nádhernou rovnováhou chutí a osvěžujícím koncem.

Více informací

560,00 Kč s DPH

Parametry vín

OdrůdyRulandské šedé / Pinot Gris

Více informací

PINOT GRIS PETER YEALANDS, YEALANDS ESTATE

Vinohrad Seaview je vystaven velmi tvrdým klimatickým podmínkám – vysoká míra slunečního svitu a silné větry, chladné noci a nízký úhrn dešťových srážek mají vliv na produkci malých bobulí se silnou slupkou a intenzivním ovocným aroma.
Zvlněný charakter vinohradu způsobuje rozmanitost – na hřebenech kopců rostou hrozny s vysoce ovocným aroma, naopak v údolích hrozny svěžího charakteru. Pinot Gris Peter Yealands je typický svým čistě ovocným aroma, které je velmi perzistentní spolu s výraznou mineralitou, která je typická pro všechna vína značky Yealands. Keře pocházejí z klonu Berrysmith, který poskytuje menší bobule hroznů s výraznějším aroma.
Pět parcel Pinotu Gris bylo sklízeno během sedmi dní ručně i pomocí kombajnů. Hrozny byly pomlety, odstopkovány a jemně vylisovány.
Mošt byl oddělen od výlisků, odkalen po dobu 48 hodin a vykvašen při nízké teplotě, aby se zachovalo aroma hrušek, medu a peckového ovoce. Mošty z každé parcely kvasily zvlášť za použití vybraných kmenů kvasinek. Po vykvašení byla provedena kupáž vín z jednotlivých parcel, filtrace a nalahvování.
Bílé víno Pinot Gris Peter Yealands je plné charakteru hrušek, peckového ovoce, ořechů a medu. V chuti je plné a vykazuje nádhernou rovnováhu mezi ovocnou sladkostí a kyselostí s osvěžujícím koncem.
Podává se při teplotě 12 – 14 °C.
Hodí se k asijským jídlům, kuřecím pokrmům a lehkým jídlům typu italské pasty.
Skladovací potenciál je 2 – 4 roky.

VINAŘSTVÍ YEALANDS ESTATE – NOVÝ ZÉLAND

Když byly první keře révy vinné v roce 2002 sázeny v oblasti Seaview v údolí Awatere, mnoho lidí si myslelo, že prudké profily (kontury) úpatí kopců budou příliš náročné na pěstování révy vinné. Názor Yealands byl odlišný. Pod vlivem lásky k zemi Petr Yealands, majitel vinařství, uvažoval jinak.
Často pracující sám pozdě do noci Petr řídil úpravy země (terénu). Byly zarovnávány strže, terasovány kopce a vysazovány řady sazenic za použití GPS vytýčení. Drsná rozeklaná pastevecká zem byla změněna na udržitelnou vinařskou oblast.

Vinařství YEALANDS ESTATE je nyní největší privátní vinařství na Novém Zélandě a ukazuje inovativní ekologickou udržitelnost.
Hrozny a víno jsou pečlivě (opatrně) zpracovány od vinohradu do láhví s použitím nízkodopadových metod, aktuálních zelených technologií a některých velmi tvořivých myšlenek.
Vinařství YEALANDS ESTATE patří do malé skupinky firem z celého světa, která dosáhla (získala) na certifikát CarboNZero a první na Novém Zélanděměří a eliminuje skleníkové plyny.

Využívá dešťové vody, výroby energie z větrných a solárních elektráren – všechny aspekty projektu vinařství a operací jsou směrovány k využívání obnovitelných zdrojů.
Ve vinohradech jsou ekologické iniciativy rovněž výrazné. Můžeme tu najít více než 20 mokřin vytvořených (zbudovaných) pro ochranu a rozmnožování (přitáhnutí) místních druhů a rovněž mezi vinohrady stádo pasoucích se Baby-doll miniaturních ovcí. Jsou příliš malé, takže nedosáhnou na hrozny (ovce normální velikosti hrozny spásají). Tyto pintu velké živé „plečky“ obstarávají celoroční sekání plevelů, eliminaci škůdců včetně přírodního hnojení.