Cabernet Sauvignon 0,75 L Zobrazit větší

Cabernet Sauvignon 0,75 L

321

Nové víno

Vyprodáno

248,00 Kč s DPH

Více informací

Cabernet Sauvignon patří k nejuznávanějším variant vinařských zemí světa. Pochází z jihu Francie, konkrétně z oblasti Bordeaux, kde se říká, že byly vytvořeny s překračováním Cabernet Franc a Sauvignon Blanc () v 17. století.

Jeho charakteristika je hustá hroznové kůže, malé množství ovoce na révy, pozdní zrání a odolnost proti chorobám a škůdcům.

Cabernet Sauvignon vládne mezi červenými víny. To se pěstuje ve všech teplých oblastech pěstování vinné révy na světě. Dlouhý, teplý podzim se hodí, protože přispívá k rozvoji charakteristiky, hluboké barvy, tříslovin základ a bohaté struktuře.

Charakteristiky Cabernet Sauvignon jsou nejvíce ovlivněny klimatickými podmínkami, které přidávají aromatické aspekty k vínu a dát mu základ. Avšak my, kultivátory, jsou zodpovědné za stylu Cabernet, ovlivněním taninu extrakt z vína, způsob zrání a výběr ze dřeva.

Cabernet patří do dřevěných sudů. Obvykle jsme nechat zrát po dobu 15 až 30 měsíců v použitých sudech z francouzského a amerického původu.

Porovnání a popis:
Nejlepší Cabernet Sauvignon vína mají intenzivní barvu a výraznou chutí. Obvykle jsme hledat vůní černého rybízu, zralých švestek, černých třešní, koření. Zráním, vůně bylin, máty, tabáku a cedru také vyvíjet.

Ve světě, najdeme různé druhy Cabernet Sauvignon. Obvykle oddělujte je geo - klimatické charakteristiky pěstitelských oblastí. Místa s vysokým množstvím slunečního záření produkovat silné, ochotné a elegantní cabernets po několika letech zrání. V chladnějších místech (Německo), hrozny obtížné zrát a Cabernets jsou Fruitier, mladší druhy vín. Můžeme také najít ty velmi nízkým obsahem tříslovin, ať se rozhodnou, že je to jejich vinařství styl. Cabernet Sauvignon vína charakteristické silné rubínové barvy jsou dominantní, obvykle s fialovým odstínem. Vůně musí rozrušit a vykazují vlastnosti, jako je černý rybíz, paprika, zralé paprice. Kromě toho má aroma terciárního nebo zrání typu, kakaa, hořké čokolády, kávy. Vážíme si koncentrovanou chuť v Cabernets, detekovatelná kyselý poznámku, intenzivní chuť. To je také charakteristický pro taniny být silný ještě zralé.

Odpovídající potraviny: Cabernet Sauvignon nesmí být v kombinaci s lehkými potraviny, jak to může zcela dominovat nad citlivými chutí. Je to silné víno plné tříslovin, s bohatým aroma. Lehké rybí nebo zeleninová jídla nemají charakteristiky, které by mohly odpovídají vyzrálý Cabernet.

Cabernet je mnohem lepší uzavřeno s potravin, které obsahují vyšší stupeň bílkovin a tuků. V kombinaci s vínem, bohatá na třísloviny, dává silný a dobrý vkus. Silné červené víno rád tmavé houby, víno nebo pepř omáčky.

Zralý Cabernet je nejlépe odpovídá i hovězí nebo herní guláš, pečeně, jehněčí nebo telecí maso na grilu. Doporučuje se také s zralého sýra a kombinuje zajímavě s tmavou čokoládou.